OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/faq
Organizacija Porok | Top 25 Najpogostejših vprašanj za Organizatorja Poroke
Vas zanima kaj morate vedeti preden se odločite za organizatorja porok? Seznam najpogostejših vprašanj in odgovorov v povezavi z organizacijo vašega nepozabnega poročnega dne.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Zaročni prstani v roza škatlicah obdanih z vrtnicami.

Pogosta vprašanja o organizaciji porok

Odgovori na vprašanja, ki nam jih največkrat zastavljate
ZAROČENA SVA - KAJ PA ZDAJ?

Najprej naj vama čestitamo za zaroko! Pred vama je najbolj čudovito obdobje na vajini skupni poti. Prvi korak je, da se pogovorita o tem, kdaj se želita poročiti in kakšne poroke si sploh želita. Bolj, kot bosta uskladila svoje želje, manj stresno bo načrtovanje. Na tej točki je pametno, da tudi razmislita, ali si želita pomoči pri organizaciji.

KDAJ NAJ ZAČNEVA NAČRTOVATI POROKO?

Čim prej, tem bolje. Če sta si zamislila svojo sanjsko poroko, vama predlagamo, da se načrtovanja lotita vsaj eno leto vnaprej. Poročni ponudniki so namreč precej zasedeni in v zadnjem trenutku bosta težko našla vse izbrane ponudnike na isti termin. Če bosta v organizacijo zagrizla eno leto vnaprej, se bosta izognila nepotrebnemu stresu in kompromisom. V kolikor nimata posebnih želja in sanjata o preprosti poroki, bo pol leta časa dovolj.

KAKO POTEKA NAČRTOVANJE POROKE POD VAŠIM OKRILJEM?

Vse se začne z uvodnim spoznavnim sestankom. Namen prvega srečanja je, da ugotovimo, kakšne so vajine želje, se pogovorimo o možnih lokacijah in preverimo izvedljivost vajinih idej. Potem stopimo v stik z izbranimi poročnimi ponudniki in preverimo njihovo razpoložljivost ter določimo termin vajine poroke. Za tem sledijo vsi detajli, pogovor o dekoraciji, barvah in vsem lepem, kar sodi zraven.

KAJ PA, ČE SI PREMISLIVA?

Prvi sestanek je popolnoma neobvezujoč. Razumemo namreč, da si vsi ljudje med seboj ne ustrezamo. Po prvem srečanju vama damo na razpolago ves čas, ki ga potrebujeta, da se odločita, ali smo prava izbira eden za drugega ali ne.

ALI MORAVA BITI V PROCES NAČRTOVANJA VKLJUČENA OBA?

Zelo priporočljivo je, da sta v vse pomembne odločitve vključena oba. Konec koncev je to vajina poroka. Ne prepustite celotne organizaciji samo nevesti, kajti skupaj krojita svojo novo pot. Seveda ni potrebe, da se vsakokrat vsi srečujemo, a na uvodnem sestanku in pri večjih odločitvah bodita prisotna oba.

KAKO VAS NAJAMEVA?

Enostavno - pošljita nam povpraševanje; e-mail ali nas pokličite. Dogovorili se bomo za prvi sestanek, kjer bomo z veseljem odgovorili na vsa vajina vprašanja. Najameta nas lahko za delno organizacijo poroke, polno organizacijo poroke ali zgolj za svetovanje. Na prvem sestanku bomo videli, katera izmed naštetih storitev vama najbolj ustreza.

KAKO POTEKA KOMUNIKACIJA Z VAMI?

Komunikacija poteka na treh kanalih: v živo, po telefonu in e-mailu. Ker je osebni stik najpomembnejši, se vse glavne stvari dogovorimo na sestankih (nekje do šest sestankov). Preostanek komunikacije poteka preko elektronske pošte in telefonskih klicev. Naše pravilo je, da se odzovemo na vse maile in telefonske klice v roku 24 ur. V poročni sezoni pa se naš odzivni čas podaljša do 3 dni. Če bosta želela, lahko z vama obiskujemo tudi različne poročne ponudnike.

KAKO PRIHRANIVA DENAR, ČE VAS NAJAMEVA?

Če se bosta sama dogovarjala z vsakim posameznim ponudnikom, bosta zagotovo za njihove storitve odštela več, kot če dogovori potekajo z našo pomočjo. Ne delujemo namreč po principu provizij, temveč smo s poročnimi ponudniki dogovorjeni, da nam za naše stranke ponudijo najboljšo ceno. Za vsako poroko se potrudimo enako, ne glede na to, ali se bosta odločila za majhno in intimno poroko, ali pa za velik slavnostni dogodek. Vajina poroka je praznovanje vajine ljubezni in organiziranje ne sme biti »barantanje« pri vsakem ponudniku za najboljše cene.

NAMA POMAGATE PRI IZBIRI PONUDNIKOV?

Seveda! Ker dogajanje na slovenskem trgu zelo dobro poznamo in smo v stiku z večino poročnih ponudnikov, vama bomo vedno predali sveže informacije in vama predlagali izbiro ponudnikov, pri katerih bosta našla točno tisto, kar iščeta.

ALI VI KONTAKTIRATE PONUDNIKE?

To je stvar individualnega dogovora. Če želita, lahko ponudnike kontaktiramo mi, ali pa to storita sama. Vsekakor nam je v interesu, da prevzamemo čim več nalog in ste tako vi bolj sproščeni med planiranjem poroke.

KDAJ NAJ POŠLJEVA VABILA?

Praviloma naj bi poročna vabila pošiljali tri mesece prej. Če pričakujeta svate iz tujine ali se bo vajin poročni dan odvijal v času dopustov, vama svetujemo, da vabila pošljete šest mesecev prej. Lahko pa svatom pred vabilom pošljeta kartico “Rezervirajte si datum” in nato en mesec pred poroko pošljeta še uradno vabilo.

KOLIKO POROK SPREJMETE NA ISTI DAN?

Naenkrat lahko koordiniramo največ dve poroki. Razlog za to je, da imamo v agenciji specializirana dva poročna organizatorja. Paru, ki prvi rezervira datum, organizira in koordinira poroko Petra Starbek, drugemu pa ostali poročni koordinatorji.

KAJ PA, ČE NA IZBRANI DATUM NISTE RAZPOLOŽLJIVI?

Če sta se odločila za točno določen termin in sem (Petra Starbek) na tisti dan že zasedena, se lahko dogovorimo, da vama pomagam pri celotni organizaciji in predpripravi na poroko. Na slavnostnem dogodku pa bo prisoten, drug poročni organizator, ki ga boste spoznali v času planiranja. V kolikor je zasedena vsa ekipa, se vam bomo zahvalili za povpraševanje in vas napotili k drugi agenciji.

KJE ORGANIZIRATE POROKE?

Poroke organiziramo širom celotne Slovenije in tudi v tujini. Naša pisarna se nahaja v Domžalah, a se za sestanek lahko dogovorimo tudi v kakšnem drugem kraju.

KAKO IZBIRATE PONUDNIKE?

Ko se odločamo, ali bi z nekim ponudnikom sodelovali ali ne, se vedno zanašamo na njihovo strokovnost, usposobljenost, kvalificiranost, ugled in dosedanje delo. S ponudniki ne sklepamo sodelovanj na osnovi provizij, saj nam je v prvi vrsti pomembno, da so naše stranke zadovoljne. Za vsako poroko poiščemo ponudnika, ki najbolj ustreza željam para, stilu in seveda proračunu poroke.

NE VEVA TOČNO, KAKŠNE POROKE SI ŽELIVA. KAJ NAJ STORIVA?

Nič ne skrbita. Če nimata jasno izdelane ideje, kakšne poroke si želita in za kakšen slog dekoracije bi se odločila, bomo skupaj pregledali več možnih stilov. Tako bosta ugotovila, kaj vama je všeč in kaj ne. Na podlagi vajinih odgovorov bomo ustvarili “vision board”, ki bo predstavljal osnovo vajine poroke. Nekaj navdiha lahko najdeta na našem Pinterestu “Poročni navdih” TUKAJ

KAJ PA, ČE NAJINE IDEJE NISO IZVEDLJIVE?

Marsikatera ideja je uresničljiva, če se je pravilno lotimo. Seveda imajo ponudniki določene omejitve, o katerih se bomo na sestanku tudi pogovorili. Vsekakor pa se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da vama pričaramo poroko, kot sta si jo zaželela.

STE PRISOTNI NA POROČNEM DNEVU?

Absolutno. Tega ne bi zamudili za nič na svetu. Poročni organizator je bil z vama skozi celoten proces organiziranja in ga bo tudi koordiniral oziroma vodil ter izpeljal do konca. Primarna vloga organizatorja na vajini izbrani lokaciji je, da poskrbi, da vse poteka po protokolu in da ni kakšnih kršitev. Na poročni dan smo z vami od jutra do večera in to samo za vaju. Preprosto koordiniramo in vodimo poroko po poročnem protokolu ter poskrbimo, da so vsi na svojem mestu. Sodelujemo tudi s poročnimi ponudniki in preverjamo, ali so naredili tisto, za kar sta se z njimi dogovorila.

KAKO PRILAGODLJIVI STE? NAMA PRISKOČITE NA POMOČ NA POROKI?

Morda si želita biti vključeni v celoten proces organiziranja poroke in večino stvari postoriti sama. V tem primeru se na nas obrnita za koordiniranje vajine poroke. Vsaka nevesta namreč potrebuje nekoga, ki bo prevzel skrb nad poročnim dogajanjem in detajli, za katere bi sicer morala poskrbeti sama na poroki. Vajina naloga je samo, da uživata in se prepustita poročni pravljici.

Vemo, da se lahko zaneseta na svoje starše in prijatelje, vendar so na poroki oni svatje in na poroko so prišli, da bi praznovali z vama. Zase radi pravimo, da smo kot skavti s slušalkami in v visokih petkah - kameleoni, torej. Lahko vama zašijemo odpadli gumb ali popravimo obleko. Lahko hitro in neopazno rešimo kakšno nastalo situacijo, tako da vama le-ta ne bo povzročala nobenega stresa.

ALI IMATE NA POROKI S SEBOJ KAKŠNO SOS SKRINJICO?

Vsekakor. S seboj imamo vedno različne pripomočke, kot so: ženske nogavice, robčki, osvežilni bomboni, lip glos, šivalni pribor in vse, kar potrebujeta za to, da sta popolni na vsakem koraku.

KAKO STE OBLEČENI NA POROKI?

Naša oblačila so stvar dogovora z vama. Če želita, se lahko oblečemo po vajinih željah, sicer pa smo običajno oblečeni v črno obleko oziroma po osnovnem kodeksu poslovnega oblačenja.

BOSTE NA POROČNI ZABAVI JEDLI IN PILI?

To se dogovorimo na sestanku. Vsekakor pa bomo nekaj pojedli, saj smo z vama cel dan in bomo zelo veseli, če bosta tudi za nas pripravila majhen obrok. V nasprotnem primeru si bomo s seboj prinesli sendviče. Naše delo ni uživanje z vama, ampak brezhibna izpeljava dogodka.

VAS LAHKO NAJAMEVA, ČEPRAV IMAVA NA LOKACIJI ŽE ORGANIZATORJA?

Seveda. Poročni organizatorji na lokaciji so zelo dobrodošli, saj dodobra poznajo lokacijo in nam tako omogočajo hitrejše načrtovanje poroke.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED ORGANIZATORJEM POROK IN ORGANIZATORJEM POROK NA LOKACIJI?

Organizator porok je tisti, ki je z vama skozi celoten proces organiziranja in z njim tudi oblikujeta poročni dan. Poročni organizator na lokaciji pa je organizator, ki se spozna na lokacijo in organiziranje poroke na točno tej izbrani lokaciji. Običajno je to nekdo iz marketinga ali prodaje. Bistvena razlika je tudi v tem, da bo poročni organizator z vama cel dan na vseh lokacijah, poročni organizator na lokaciji pa bo prisoten zgolj na lokaciji.

KAKŠNE SO VAŠE IZKUŠNJE?

Poročno agencijo Storija weddings je leta 2008 ustanovila poročna organizatorka Petra Starbek, ki je v poročnem svetu že od 2006 in je v tem času organizirala več kot 400 porok. Zavzemamo se za to, da bi bili več kot samo načrtovalci vajine poroke. Želimo si, da nam zaupata, da smo ekipa, ki vama bo res pričarala sanjski dan. Seveda je poroka unikatna in se za vsak par potrudimo tako, da pripravimo poroko, ki odraža njiju.

KAKŠNA JE CENA VAŠE STORITVE?

Cena organizacije poroke se prilagaja vajinim željam oziroma storitvi, za katero se bosta odločila. Točno ceno storitve vama bomo podali, ko bomo o vaši poroki vedeli več.

KAJ SO STORIJA VABILA?

Po dolgem času smo se v poročni agenciji odločili, da vama predstavimo lastna Storija vabila, ki so nastala iz ljubezni do estetike, dizajna in do oblikovanja z različnimi materiali. Vzorce vabil in več o njih vam izdamo na sestanku.