OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/o-nas/zakaj-nas-najeti
7 razlogov zakaj najeti Organizatorja Porok | Zmotno razmišljanje: Najina ekipa nama bo organizirala poroko
Pa kdo danes sploh še potrebuje organizatorja porok, če imamo spletne vire, Pinterest, knjige, revije in YouTube videe? Saj si znava vse urediti sama, zgolj prave ideje morava najti!
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Načrtovalka porok Petra Starbek iz poročne agencije Storija weddings bo oblikovala nepozaben dan brez zapletov, medtem ko se par zabava, ustvarja spomine in se posveča eden drugemu

Prednosti poročnega organizatorja med načrtovanjem poroke

Razlogi, zakaj je koristno imeti organizatorja porok

Zakaj najeti načrtovalca porok?

ali je organizator porok prava izbira za naju?

“Pa kdo danes sploh še potrebuje organizatorja porok, če imamo spletne vire, Pinterest, knjige, revije in YouTube videe? Saj si znava vse urediti sama, zgolj prave ideje morava najti!”. Res je, tako razmišlja marsikateri par. Vse dokler se ne začne soočati s tisoč malenkostmi, ki jih prinese organizacija in koordinacija poroke.

Poročna organizatorka Petra Starbek pripravlja presenečanje za nevesto v vili Bled na ženinovo željo. Načrtovalka porok ji je pripravila čudovito presenečenje - dekoracijo z baloni in napisom birde. Vsekakor popolno presenečenje tudi za dekliščino.
Organizatorka porok Petra Starbek na poročni dan v hotelu Bled Rose preverja še zadnje malenkosti pred poročno večerjo. Njena energija in predansot delu omogoča, da vse poteka tako kot mora. Sodelovanje s poročnim organizatorjem ima neprecenljive prednosti, ki med organizacijo poroke paru še kako prav pridejo. 

Na spletu lahko najdeta izvirne ideje, naslove gostišč, poročne lokacije, sloge dekoracij ter ponudnike vseh možnih poročnih storitev. A to je približno tako, kot bi imela pred seboj vse izbrane sestavine za slastno torto, z receptom vred. A, glej si ga no zlomka - še nikoli nista pekla torte! Bo šlo vse po planu? Bosta znala pravilno prebrati nenavadne tehnike v receptu? Bo vajina pečica kos težavni formuli pečenja?

Organizacija poroke ni enostavna naloga. Pa tudi nemogoča ni. Tisti, ki se profesionalno ukvarjamo z načrtovanjem velikega dne in z vsemi mogočimi pari sodelujemo pri snovanju poroke, vemo, da v resnici vsi ne potrebujete organizatorja. Ker nam je v interesu, da sodelovanje poteka v prijetni atmosferi, vama predstavljamo nekaj pogledov na najem načrtovalca. Potem bosta zlahka ugotovila, ali bi bilo bolje, da del zalogaja prepustita nam, ali si še vedno želita sama ustvariti sanjsko poroko od začetka do konca.

Presenetljiva resnica je, da se marsikateri par težko prepusti vodenju in ne zaupa nepoznani osebi. To je gotovo težava, ki precej vpliva na proces tako pomembnega dogodka, kot je poroka. Sodelovanje s poročnim organizatorjem ima sicer neprecenljive prednosti, vendar želimo, da sta stoodstotno prepričana in navdušena nad soustvarjanjem, v katerega se podajata z izbranim organizatorjem porok.

Profesionalni nasvet

Vsi pari imajo lestvico prioritet in lestvico »stresnih odločitev«.

V času planiranja investirajta v tisto, za kar menita, da vama bo povzročalo največ preglavic. Načrtovanje poroke in poročni dan ne smeta biti stresna, marveč zabavna in sproščena. Če vaju načrtovanje poroke spravlja ob živce, razmislita o pomoči organizatorja porok.

Razlogi, zakaj najeti organizatorja porok

strokovna pomoč na vsakem koraku planiranja
BOLJŠE PONUDBE pri ponudnikih

Vaju skrbi poročni proračun? Nista povsem prepričana, če bosta lahko speljala svoj sanjski dan, kot se zagre? Vajeni smo dela s pari z zelo raznolikimi budžeti. In ne glede na to, koliko nameravata za poroko odšteti, je treba sredstva kar najbolje porazdeliti med vse, kar poroka vključuje. Vajin dan je praznovanje vajine ljubezni in če bosta organizacijo začela z barantanjem pri vsakem ponudniku, se vama bo vse skupaj kaj hitro priskutilo. Zato smo tukaj mi. Pomagamo vama, da sredstva porazdelita razumno, pri tem pa dajeta prednost tistim stvarem, ki so za vaju najpomembnejše. Vsekakor vama svetujemo, da si najprej sestavita seznam prioritet, ki vama bo pri deljenju proračuna v veliko pomoč. S ponudniki po celi Sloveniji imamo zgrajene trdne odnose in sodelovanja, kar pomeni, da bosta uživala v vseh prednostih, ki jih naše vezi ponujajo. Priskrbimo boljše oziroma ugodnejše storitve, poštene cene ter kar se da dobre dogovore. Vedno vama bomo podali iskren, nepristranski nasvet, kje se splača porabiti več sredstev in kje manj. Hkrati vama bomo razložili, zakaj določene stvari stanejo toliko, kot pač stanejo. Skrbno bomo skrbeli za vajin poročni proračun in vaju sproti obveščali o stanju, saj vama bo to pomagalo, da uživata v procesu planiranja in izbiranja ponudnikov.

SVEŽE ideje in SAMO VAJINA vizija

Zagotovo si ne želita, da bi bila vajina poroka zgolj še ena kopija s Pinteresta, kajne? Imata svojo vizijo, svoje sanje in videnje popolnega dne. V vajin slog, želje in romantiko ne bomo posegali, marveč bomo skupaj z vama izpopolnjevali, dopolnjevali in ustvarjali celostno podobe poroke, ukrojeno po vajinih merah. Tekom načrtovanja vama pomagamo pri odkrivanju vajinega edinstvenega stila in kreiranju poroke z vajino osebnostjo, pod katero se bosta ponosno podpisala. Poskrbeli bomo, da bodo vsi ponudniki, vsaka podrobnost in cel koncept odražali zgodbo, ki jo želita naslikati. Pri vseh odločitvah bomo imeli v mislih končni dizajn, ki sta si ga zamislila in dobro počutje vseh svatov. Obenem vama priskrbimo sveže ideje, ki bodo doprinesle k vajini pripovedi in si jo bodo svatje zapomnili še dolgo po poroki. Prijatelji in družina so tisti, ki soustvarjajo vajin edinstven dan, zato se v procesu načrtovanja trudimo, da se bodo od prvega koraka (vabila), pa do objema v slovo vsi vajini gostje počutili nagovorjene, videne in bodo deležni zgolj najboljšega. Naš cilj je, da vama oblikujemo poroko nad pričakovanji in vama v procesu načrtovanja pomagamo pri odkrivanju poročnih elementov, ki vaju resnično odražajo. Kot pravi Petra, se najslajše skriva v prioritetah in vrednotah.

SESTAVIMO strokovno EKIPO PONUDNIKOV

Vrlina, ki jo vsi poročni ponudniki enostavno morajo imeti, je strokovnost. Med načrtovanjem vama bomo svetovali pri iskanju in izbiri zaupanja vrednih ponudnikov, ki se bodo znali prilagoditi vajini viziji poroke. Le tako bosta namreč brez skrbi, saj bosta vedela, da se bo veliki dan odvijal brezhibno. Iz naše bogate baze vama bomo predlagali zgolj preverjene in izkušene izvajalce storitev, za katere vemo, da se bodo ujemali z vajino vizijo, slogom, razmišljanjem in so obenem skladni z vajinim proračunom. Prejela bosta spisek izbranih ponudnikov, ki vama bodo pisani na kožo. Tako se bosta zlahka prepričala, da vajino poroko vodi kakovostna ekipa, ki bo poskrbela, da bo poročni dan kot se šika. Če se lahko izrazimo po domače, smo v Storija weddings kot neke vrste “mešetarji”, ki poskrbijo za najbolj izbrano in uigrano ekipo. Med samim načrtovanjem bosta zgradila odnos z vsakim od ponudnikom, mi pa vama bomo pomagali pri zastavljanju pravih in pomembnih vprašanj in se soočili z vsemi možnimi scenariji pri ponudnikih, ki bi se lahko pripetili na poročni dan. Tako poskrbimo, da bo poročni dan potekal brez presenečenj (no, dobrih presenečenj se gotovo ne bosta branila), brez obžalovanj in brez nepotrebnih kompromisov.

PRIHRANIMO čas in vama PRINESEMO želeni mir

Delo z organizatorjem porok za nas pomeni, da smo skupaj, od prvega dne do zadnjega, od podpisane pogodbe, pa vse tja do kavice v nedeljo po poroki. Sodelovanje pomeni, da smo z vama na vsakem koraku in skupaj z vama plujemo med idejami ter vama pomagamo izbrati tiste prave zamisli. Z našo ekipo lahko pričakujeta oseben stik in odnos, zgrajen na iskrenosti. Vedno vama bomo svetovali nepristransko, tako iz srca, kot iz vseh dolgoletnih izkušenj. Tesno sodelujemo že od samega začetka, saj se le tako lahko bolje spoznamo in pogovorimo o vsem, kar bi vaju utegnilo skrbeti. Skupaj z vama začrtamo tudi želene smernice in narišemo koordinate za naše skupno potovanje od ideje do poroke. Največ nam pomeni, da sta mirna in uživata v procesu načrtovanja. To dosežemo s precizno organizacijo in prilagajanjem poteka planiranja vajinemu tempu. Ves čas skrbno bdimo nad potekom dogajanja in poskrbimo, da ni nič pozabljenega ali založenega med police. Poskrbeli bomo za vse elemente, ki vama vzamejo največ časa (npr. sestavljanje proračuna, časovnica, pregled pogodb, sestavljanje izrisov za zabavo ali obred, urejanje sestankov…) in se vključili v vajino organizacijsko potovanje, kolikor bosta želela. Redno vaju bomo obveščali o dolžnostih, da bosta lahko s časom, ki ga porabita za planiranje poroke, učinkovita. Breme organizacije bomo prevzeli mi in vama tako omogočili, da se bosta iz dneva v dan veselila poročnega dne.

PRILAGODLJIVI & vedno NA VOLJO

Vsaka nevesta na dan poroke potrebuje nekoga, ki bo prevzel skrb nad poročnim dogajanjem in detajli, za katere bi sicer morala poskrbeti sama. To pa zna biti kar zahtevna in stresna zadolžitev. Vajina naloga na poročni dan je zgolj, da uživata in se prepustita poročni pravljici. V primeru, da uživata v planiranju in vsem, kar spada poleg, vama svetujemo, da razmislita o koordinatorju poroke. Koordinator je tisti, ki prevzame vodenje poročnega dne (ne same organizacije). Velikokrat navdušenje nad planiranjem pojenja, ko se poročni dan približuje, pritisk pa narašča. To je namreč čas, ko vaju bodo napadli vsi izbrani poročni ponudniki z vprašanji, na katera bosta morala podati odgovore. Poleg tega se povečajo še pritiski s strani družine, prič in prijateljev. Začneta se ukvarjati s sedežnim redom, ki vama bo vzel veliko časa in skravžljal kar nekaj živcev. Verjamemo, da so zadnji trije meseci bolj stresni, kot iskanje in rezerviranje poročnih ponudnikov. V kolikor se znajdeta v tem položaju, razmislita o najemu organizatorja, ki ponuja delno organizacijo in odvzame breme končnih dogovorov ter vama je vedno na voljo za klepet. Organizator pa bo seveda odgovoril tudi na vsa drobna vprašanja in vama omogočil, da bosta lažje dihala v zadnjih dneh. Svojega poročnega dne se morata veseliti, ne pa zaradi vseh pritiskov komaj čakati, da že enkrat mine.

UŽIJTA SVOJ poročni dan

Na poročni dan za nas nobena naloga ni prezahtevna – rešili bomo morebitne težave; pospravili nered (verjetno ste že videli kakšno fotografijo, kjer glavna organizatorka Petra pometa črepinje); sledili zastavljenemu urniku in poskrbeli, da bodo predvideni časovnici sledili tudi ponudniki; usmerjali goste, ki ne bodo prepričani, kam morajo iti; komunicirali z izvajalci; nadzirali vsak detajl; se zavzemali, da bo vse potekalo, kot smo se dogovorili; obdali vaju bomo samo z lepimi stvarmi ter poskrbeli, da se bosta smejala in jokala od sreče. Vse odločitve sta že sprejela pred poroko, naša naloga pa je, da jih izvršimo. Včasih se zgodi, da smo zaradi določenih nepredvidljivih situacij primorani spremeniti potek poroke. V taki kočljivi situaciji smo organizatorji porok še kako dobrodošli, saj vama bomo svetovali na podlagi izkušenj in poskrbeli, da kaj pomembnega ne pade v vodo. Naš cilj je, da doživita poročni dan točno takšnega, o kakršnem sta sanjala. Poskrbimo, da se na poročni dan zabavata; ustvarjata spomine, ki si jih bosta z radostjo priklicala nazaj; se družita in sta polno prisotna, brez razmišljanja o časovnici in logistiki. Petra je prva, ki si neutrudno prizadeva, da bi se vaše trdo delo obrestovalo in da je celotna poroka še lepša, bolj ganljiva in bolj popolna, kot sta si jo sploh predstavljala.

VEČ, KOT ORGANIZATORJI NA LOKACIJI

Razrešimo zmoto - kdo je organizator poroke in kdo organizator na lokaciji? Poročni organizator je tisti, ki organizira in načrtuje celotno poroko ter deluje v vajinem imenu. Organizator na lokaciji pa je na poroki v imenu lokacije - interni sodelavec poročne lokacije, torej. Če je na poroki prisoten organizator poroke, ta seveda aktivno sodeluje z organizatorjem na lokaciji. Primarna naloga organizatorja na lokaciji je, da poskrbi, da na lokaciji vse poteka po dogovoru, da so prostori pripravljeni tako kot smo se dogovorili, prižiga luči in klimo, nadzira kuhinjo in natakarje. Pogosto se zgodi, da ti ljudje odidejo domov, čim je hrana postrežena. Morda se bodo nekateri izmed njih poimenovali za organizatorje porok, a to niso. Če imata stik z organizatorjem na lokaciji, ki se želi prodati ali okronati za poročnega organizatorja, ga vsekakor povprašajta, kako je prišel do tega nazive. Glavna organizatorka Storija weddings, Petra Starbek je poleg dolgoletnih izkušenj opravila še šolanje na priznani Londonski Akademiji za organizatorje. Pravi poročni organizator, kot je Petra, bo z vama od jutra, pa do zadnje črtice na protokolu. Na poroko pridemo prvi in med zadnjimi odidemo. Ves čas neopazno koordiniramo in vodimo poroko po protokolu ter poskrbimo, da so vsi udeleženi ponudniki na svojih mestih ter, ali so res naredili tisto, za kar sta se z njimi dogovorila.

Zmotno razmišljanje: Najina ekipa nama bo organizirala poroko

imava top ekipo, ki naj poskrbi še za organizacijo in vodenje poroke
Organizator oziroma
koordinator na lokaciji

Koordinator na lokaciji NI vajin poročni koordinator. To je oseba, s katero se bosta pogovarjala o menijih, cenah, odklenil bo vrata na poročni dan, poskrbel, da bo v kopalnici toaletni papir, pokazal kje se lahko parkira, kje se lahko ekipa namesti, … Uredil bo torej vse, kar je vezano na poročno lokacijo.

Gostinec bo prevzel
vlogo organizatorja

Vsaka lokacija, vsak gostinec oziroma tudi catering podjetja imajo osebo, ki je zadolžena za pravilno strežbo hrane in pravočasno zaporedje izbranih hodov. Njihova naloga je podobna tisti, ki jo ima organizator na lokaciji, le da je gostinec zadolžen za hrano. Od catering osebja nikakor ne gre pričakovati, da vam bo popravljalo vlečko, ko se usedete.

DJ ali fotograf
bo vodil poroko

»Petra, kako fino je, da si tu in imaš vse pod kontrolo.« - so besede, ki jih rečejo ponudniki, ko se vidimo na poroki. Od vajinega DJ-ja ali fotografa ne bi smela pričakovati, da bo usklajeval potek poroke, saj imajo vsi ponudniki svoje zadolžitve na poroki. Pustita jih, da opravijo delo kakovostno!

Ne moreva si privoščiti
organizatorja

Organizator porok vama lahko prihrani denar. Ve namreč, kje so najboljše ponudbe in kdaj je drobni tisk vredno prebrati. Organizatorji sodelujemo s ponudniki in zato vam lahko zagotovimo boljšo ponudbo ali storitev, ki je drugače ne bi bila deležna. Priznati si morata, da je čas denar. Namenita raje čas drug drugemu in najemita pomoč.

Prijateljica bo organizator
in koordinator

Ne pozabita, da so vajini prijatelji in družina tudi gostje na vajini poroki. Leta nazaj je družina prevzela načrtovanje poroke, sedaj pa temu ni več tako. Vaši gostje so tam, ker želijo praznovati skupaj z vama in ne skrbeti za pogrinjek, časovnico in še kaj. Seveda so vama vsi med načrtovanjem v veliko pomoč.

Organizator bo prevzel
vso zabavo med planiranjem

Moji pari so samozavestni, zabavni, in po navadi profesionalci na svojem področju. Prav njim priskočim na pomoč s svojim znanjem, energijo ter jim pustim, da so vključeni v sam proces, kolikor želijo. Vsekakor morajo poskrbeti za seznam svatov, sedežni red stvari, izbrati hrano,… Mi pa smo povsod vmes.

Prijazne besede naših parov

Narčtovalka porok se dogovarja s nosilcem prstanov, punčko, ki trosi cvetje kakšen je njun vhod v cerkev in kam naj se postavita. Nevesta v poročni obleki pristižne znamke Berta čaka, da se sprehodi do oltarja. Organizatorji porok poskrbimo, da par lahko bolj sproščeno organizira popolno poroko na izbrani poročni lokaciji
Kaj dela organizator porok?

Če bi vprašala, česa ne dela, bi bil zapis dosti krajši. Organizatorji porok namreč poskrbimo, da se vidva lahko bolj sproščeno sprehajata po poti do popolne poroke. Imejta jih (oziroma nas) za vodnika ali za osebo, ki zvesto bdi nad vsem.

Več
Petra Starbek, organizatorka porok iz poročne agencije Storija weddings, poskrbi, da vsi svatje dobijo cvetje v roke po končanem obredu pod kozolcem na posestvu Pule. Njen nasmeh in brezstresen izgled sta na poročni dan še kako pomembna.
Kako izbrati pravega organizatorja?

Joj, koliko je poročnih organizatorjev. Le kako se odločiti za pravega? Preberita si nekaj nasvetov o tem, kako izbrati pravega organizatorja porok in kaj ga vprašati na prvem sestanku.

Več
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!