OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/koraki-kako-prestaviti-poroko
Koraki kako prestaviti poroko
Za vas sem v njem opisala korake kako prestaviti poroko in podala nekaj nasvetov, ki so mi jih podali poročni strokovnjaki.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Koraki kako prestaviti poroko

Vodnik po planiranju v času korona virusa
Par med načrtovanjem poroke na sprehodu v gozdu z masko. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

Koraki kako prestaviti poroko

Za vas sem sestavila vodnik in v njem opisala korake kako prestaviti poroko in podala nekaj koristnih nasvetov. V blogu bom podala le najbolj pomembne nasvete. Preostale pa si preberite v samem vodniku po planiranju poroke v času, ko ne moremo od doma zaradi korona virusa najdete tu - na strani ISSUU.

Kako planirati poroko v času koronavirusa. Vodnik za planiranje poroke v času koronavirusa. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings
Prestavite poroko, ne odpovejte!

Če planirate poroko v mesecu marcu, aprilu ali v začetku maja je čas, da se osredotočite na prestavitev poroke in ne na njeno odpoved.

NASVET

Izberite si nov datum v letošnjem letu oziroma do začetka aprila 2021 in ne pozabite, da je poroka lahko tudi med tednom oziroma v romantičnem zimskem času.

Lahko spremeniva datum poroke?

Seveda. Ponudniki razumejo situacijo in vam bodo brez težav premaknili datum nekje do aprila 2021.

NASVET

Ponudniki vam bodo do aprila 2021 datum premaknili brez dodatnega plačila. V kolikor boste izbrali datum od aprila dalje se lahko zgodi, da boste morali ponovno plačati rezervacijo termina.

Kako planirati poroko od doma!

V tem času lahko poroko planirate ne da bi šli od doma. Vaša prioriteta naj bodo poročni ponudniki s katerimi se lahko vse dogovorite po telefonu.

NASVET

Svetujem vam, da izbrane ponudnike pokličete in se o vsem pogovorite. Za oglede lokacij, različne degustacije in poslušanja glasbenikov v živo bo čas kasneje.

6 korakov kako lahko prestavite poroko

Tukaj bom opisal le nekaj od njih. O vseh si lahko preberte v vodniku.

6 korakov kako prestaviti poroko med epidemijo. Vodnik, ki vas enostavno vodi, če želite prestaviti  poroko v času korona virusa. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings
Izberite več možnih datumov!

Začnite izbirati nove datume takoj, ko ste se odločili, da boste poroko prestavili. Izberite si več datumov, saj mora nov datum ustrezati vsem ponudnikom.

NASVET

Izberite datume tudi med tednom in v zimski sezoni. Vsekakor se želite poročiti, a ne? Zato le pogumno z izbiro popolnega datuma.

Prioritetni seznam!

Nekaterim parom veliko pomeni dobra glasba, drugim okusna hrana, tretjim dekoracija, četrtim dobro počutje... Zato si naredite **prioritetni seznam **ponudnikov.

NASVET

Prvi napisani ponudnik naj bo tisti brez katerega si poročnega dneva ne znate predstavljati. Na zadnjih mestih so ponudniki, ki jih lahko zamenjate.

Seznanite vse ponudnike in preverite pogodbe!

Ko ste se odločili, da poroko prestavite, ste si izbrali nekaj datumov (do aprila 2021), sestavili prioritetni seznam je čas, da o tem obvestite vse ponudnike. Med klicanjem ponudnikov ste ugotovili dvoje:

  • Eden izmed ponudnikov, ki si jih želite nima več prostega termina med vašimi novimi predlogi.
  • Obstajajo dvoji poročni ponudniki, in sicer tisti, ki imajo pogodbe in tisti, ki pogodb ne uporabljajo. Pri ponudnikih, ki jih imajo, sedaj točno veste kako naprej.

Kaj narediti v tem primer? Vse vam je že odveč. Želeli ste se poročiti, sedaj pa je zaradi situacije postala organizacija popolnega nde preveč naporna in stresna.

NASVET

  • V koliko je to za vas preveč stresno oziroma naporno vam svetujem, da najemite poročnega organizatorja ali poprosite prijatelje, da vam pomagajo.
  • Preden pokličete ponudnika preberite podpisano pogodbo in se vanjo poglobite pri členu višje sile. V kolikor ni pogodbe, ste prepuščeni odločitvi ponudnika.
  • Svetujem vam, da prosite ponudnika, če vam lahko poda proste termine. V kolikor ne najdete skupnega datuma, pa se lahko zgodi, da boste zgubili akontacijo.
Ali naj Izgubiva plačano akontacijo ali naj vzameva drugo storitev s strani ponudnika?

Če ne boste našli novega skupnega datuma se lahko zgodi, da boste izgubili že plačano akontacijo.

NASVET

Preden dokončno izgubite plačano akontacijo vprašajte ponudnika, če se jo lahko pretvori v drugo storitev, ki jo ponuja (npr. namesto poročne fotografije zaročno fotografiranje v Benetkah).

Organizator porok Petra Starbek vam poda nasvet glede planiranja poroke. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

Moj nasvet za vse, ki ste prestavili poroko

Naj vam najprej povem, da razumem kako se počutite v tem nesigurnem času. Zato sem se odločila, da sem vsem vam na voljo (četudi nisem vaša poročna organizatorka).

Pišite na: petra@storija.si

Pokličite na: 041 932 406

Uživajte v načrtovanju.

xoxo, vaša organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!