OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/kaj-dela-porocni-organizator
Kaj dela poročni organizator?
Vsaka poroka je zgodba zase in vsaka nevesta ima svoje želje in pričakovanja glede poročnega dneva. Velikokrat sem tudi ugotovila, da nevesta išče eno, v resnici pa jo zanimajo povsem druge stvari oziroma se odloči zgolj za koordinacijo poroke, na koncu pa si želi imeti malo več pomoči. S tem člankom vas želim malo bolj seznaniti o storitvah, da boste znali izbrati pravo za vas. V nadaljevanju vam bom bolj natančno razložila različne storitve, ki vam jih ponujamo organizatorji porok.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Kaj dela poročni organizator?

Popolna ali delna organizacija poroke oziroma zgolj koordinacija.
Organizatorka porok Petra Starbek popravlja šminko nevesti pred poročnim fotografiranjem. Foto: Moj Fokus Photography
Foto: Moj Fokus Photography

Kaj dela poročni organizator?

Danes bom spregovorila o različnih paketih oziroma storitvah, ki jih ponujamo poročni organizatorji, in o tem, kako izbrati pravega. Zavedam se, da se mnogi od vas ne boste odločili za organizatorja porok, vendar vem, da obstaja veliko nevest, ki razmišljajo o najemu, a niso povsem prepričane, kje začeti oziroma kako izgleda ta najem. Naj vam v tem članku razložim, kaj pomenijo različne storitve (paketi), saj boste le tako lahko ugotovili, katera storitev vam najbolje ustreza.

Velikokrat dobim e-mail, v katerem me pari sprašujejo, katera storitev je najbolj poceni oziroma za kateri paket se pari največkrat odločijo. Na žalost na taka vprašanja zelo težko odgovorim, saj v resnici ne obstaja ena sama možnost, ki bi ustrezala vsem. Vsaka poroka je zgodba zase in vsaka nevesta ima svoje želje in pričakovanja glede poročnega dneva. Velikokrat sem tudi ugotovila, da nevesta išče eno, v resnici pa jo zanimajo povsem druge stvari oziroma se odloči zgolj za koordinacijo poroke, na koncu pa si želi imeti malo več pomoči. S tem člankom vas želim malo bolj seznaniti o storitvah, da boste znali izbrati pravo za vas. V nadaljevanju vam bom bolj natančno razložila različne storitve, ki vam jih ponujamo organizatorji porok.

KOORDINACIJA POROČNEGA DNEVA (mesec usklajevanja)
Načrtovalka porok Petra Starbek med cerkvenimi vrati sporoča svatom, da prihajata nevesta in ženin. Foto: Moj Fokus Photography
Foto: Moj Fokus Photography

Koordinacija poročnega dneva (ali mesec usklajevanja) je najbolj osnovna in posledično tudi najcenejša storitev. Ta storitev je namenjena nevesti, ki bo poroko organizirala sama in bo imela vse pod nadzorom, vendar se želi na poročni dan tega bremena znebiti.

Če ste svojo poroko že zasnovali, rezervirali ponudnike, poročni protokol je v zaključni fazi, vse, kar še potrebujete, pa je nekdo, ki bo na poročni dan poskrbel, da bo vse teklo gladko, medtem ko boste vi uživali, potem je to dobra izbira za vas. Ta storitev se imenuje tudi »mesec usklajevanja«, ker se komunikacija in koordinacija običajno začneta mesec dni pred poročnim dnem. Vendar ne pozabite, da je ta storitev namenjena zgolj koordiniranju vašega dneva in prevzemu odgovornosti, da bo na poročni dan vse potekalo gladko. Ta paket ne vključuje organizacije vaše poroke.

DELNA ORGANIZACIJA POROKE
Organizator porok Petra Starbek pomaga nevesti pri oblačenju njene princes poročne obleke. Foto: Moj Fokus Photography
Foto: Moj Fokus Photography

Začeli ste načrtovati, vendar potrebujete nekoga, ki bi vaše želje in misli združil v prelep poročni dan, oziroma ste ugotovili, da je organizacija poroke za vas prevelik organizacijski zalogaj. Potem je ta storitev prava za vas.

Rezervirali ste npr. fotografa in gostišče, sedaj pa potrebujete pomoč pri izbiri drugih poročnih ponudnikov (glasba, papirnate tiskovine, poročna obleka, dekoracija itd.). V tem primeru bo organizator porok prinesel svojo »črno knjižico« (pri nas je to »roza knjižica«) ter poskušal iz nje izbrati in vam ponuditi ponudnike, ki vam bodo pisani na kožo. Z vami bo delal od tam, kjer ste vi končali, in vam pomagal pri oblikovanju poročnega dneva, poskrbel pa bo tudi za usklajevanje in koordinacijo na poročni dan.

Delna organizacija poroke je odlična izbira, če ste že začeli z načrtovanjem, vendar ste ugotovili, da potrebujete pomoč pri vsem ostalem!

POPOLNA ORGANIZACIJA POROKE

Če si želite, da bi bil nekdo z vami na vsakem koraku oziroma vsako minuto pri organiziranju poročnega dneva, potem je ta storitev za vas. Popolna organizacija poroke se razteza od samega začetka do koordiniranja poročnega dneva. To vključuje oblikovanje zunanje podobe, izbiro kraja in rezervacijo poročnih ponudnikov, vključno z izvedbo in usklajevanjem. Ta storitev je idealna za tiste, ki si želijo nekoga, ki se bo namesto njih ukvarjal s podrobnostmi poročnega dneva, oni pa bodo lahko uživali v času zaroke.

Certificirana organizatorka porok Petra Starbek deli cvetje, ki ga bodo svatje trosila na mladoporočenca po civilnem obredu. Foto: Moj Fokus Photography
Foto: Moj Fokus Photography
Top slovenska organizatorka porok Petra Starbek pripenja priči naprsni šopek. Foto: Moj Fokus Photography
Foto: Moj Fokus Photography

Te storitve se lahko razlikujejo glede na organizatorja porok, vendar v osnovi ostajajo enake oziroma jih ima večina organizatorjev. Organizatorji vse storitve prilagodijo potrebam para, zato se morate z njimi odkrito pogovoriti o vsem, kar si želite.

ZA RAZMISLEK:

Najem poročnega organizatorja NE POMENI, da boste dobili že organizirano poroko. To preprosto pomeni, da si sami izberete način vključitve v proces organizacije poroke ter da imate nekoga, ki vas bo vodil skozi ta proces in ga navsezadnje tudi koordiniral.

Top organizator porok Petra Starbek pomaga nevesti pri njeni poročni obleki pred prvim plesom. Foto: Moj Fokus Photography
Foto: Moj Fokus Photography

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!