OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/kako-izbrati-porocnega-organizatorja
Kako izbrati poročnega organizatorja?
Nasveti o tem, kako izbrati organizatorja porok in kaj ga vprašati na prvem sestanku.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Kako izbrati poročnega organizatorja?

Nasveti o tem, kako izbrati organizatorja porok in kaj ga vprašati na prvem sestanku.
Organizatorka porok Petra pije kavico in se dopisuje s parom v Bled Rose Hotelu.  Foto: Ana Gregorič Photography
Foto: Ana Gregorič Photography

Kako izbrati poročnega organizatorja?

V Sloveniji obstaja kar nekaj poročnih organizatorjev. Le kako se odločiti za pravega? Ponudila vam bom nekaj nasvetov o tem, kako ga izbrati in kaj ga vprašati na prvem sestanku. Ko se odločate o poročnem organizatorju, bodite pozorni na sledeče lastnosti, stvari: osebnost; vaše potrebe in njihove storitve; izkušnje ter cena njihih storitev.

OSEBNOST
Nasmejana organizatorka porok Petra Starbek sedi v ljubljanski kavarni in čaka na par s kavo v roki. Foto: Ana Gregorič Photography
Foto: Ana Gregorič Photography

S svojim poročnim organizatorjem bosta skupaj preživela veliko časa. Včasih se lahko zgodi, da tudi cel dan, zato si morate izbrati takega, s katerim bosta lahko zgradila prijateljski odnos. Osebno mislim, da je to absolutno prva stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri organizatorja.

VAŠE POTREBE IN NJIHOVE STORITVE

Vsaka nevesta ima svoje potrebe in želje glede poročnega dneva. Organizatorji porok ponujajo različne storitve, da se lažje približajo potrebam neveste oziroma para. Svetujem vam, da razmislite o svojih potrebah in jih potem primerjate s paketi, ki jih organizatorji porok ponujamo. Si želite nekoga, ki bi z vami oblikoval dizajn in oživel vašo vizijo o poroki? Potem morate preveriti, ali ima organizator izkušnje z oblikovanjem dizajna in bo to storitev tudi vključil v izbrani paket (storitev). Si mogoče želite, da bi nekdo poskrbel samo za koordinacijo in usklajevanje med ponudniki ter vas vodil po pravi poti, brez nudenja oblikovalskih storitev, ker ste za to že najeli nekoga drugega? V takem primeru je za vas primeren organizator porok za poročni dan. Bodite pozorni na to, da nekateri ponujajo vse, drugi pa zgolj eno storitev. Pomembno je, da na sestanku točno poveste, kaj si želite, in izveste, kaj lahko organizator stori za vas.

IZKUŠNJE
Petra Starbek, načrtovalka porok, je ena najbolj izkušeni poročnih organizatorjev v Sloveniji in zato vedno bedi nad vsem dogajanjem na poroki. Foto: Tamara Vidmar Photography
Foto: Tamara Vidmar Photography

Izkušnje so seveda velik dejavnik pri izbiri kateregakoli ponudnika. In zagotovo se boste hoteli prepričati, da načrtovalec pred vašo poroko ni organiziral le eno ali dve poroki. Izkušnje so ključ do dobrega načrtovalca porok. Ker obstaja veliko različnih poročnih lokacij, ne izključite organizatorja zgolj zato, ker neke lokacije še ne pozna. Organizator se bo prilagodil vaši poroki in bo z vami hodil na sestanke, da podrobno spozna lokacijo. Osebno se do lokacije zapeljem še pred sestankom s parom, saj jo želim spoznati, to pa mi obenem omogoči, da na sestanku s ponudnikom ali parom lahko vprašam vse, kar je potrebno za organizacijo popolnega dneva brez kakršnihkoli presenečenj.

CENA
Ženin s pričama gleda v poročni protokol, ki ga v rokah drži izkušena organizatorka porok Petra Starbek iz poročne agencije Storija weddings. Foto: Tamara Vidmar Photography
Foto: Tamara Vidmar Photography

Kot sem že predhodno omenila, je organizatorje med seboj težko primerjati, to pa velja tudi za njihove cene. Organizatorji namreč ponujajo različne pakete, v katerih so različne storitve. Ravno zato vam ne priporočam, da izberete ceno kot ključni element pri izbiri poročnega organizatorja. Zavedati se morate, da boste z njim preživeli veliko časa; če ste ga izbrali le zaradi cene, pa se lahko izkaže, da je bil poceni najem še kako predrag. Organizacija poroke naj bo zabavna in zato si izberite sebi primernega organizatorja porok.

Svetujem vam, da se s poročnim organizatorjem dobita na informativnem sestanku in se o vsem pogovorita. Preglejte njegovo ponudbo in se prepričajte, da ponuja tisto, kar potrebujete.

Kaj hitro se lahko zgodi, da v času priprav na poroko vaš poročni organizator postane tudi vaš najboljši prijatelj.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!