Bonton za mizo
Izbran poročni meni s seboj prinese določeno postavitev poročnega pogrinjka. Gostinec vam bo ponudil možnost izbire prta, serviet in aranžmajev. Ker mu zaupate, rečete, da naj izbiro opravi sam na podlagi vaših želja. Gostinec vam predstavi, kako bo izgledal pogrinjek, in vi se sprašujete, ali bodo svatje znali uporabljati pribor.
Če imate dvome glede postavitve pogrinjka, o njih spregovorite z gostincem. Gre namreč za poročni dan, ki ga organizirata vidva, ne kdo drug, zato imejta svoje mnenje pri vsaki stvari.
Tukaj je nekaj naših hitrih nasvetov o tem, kako se obnašati za mizo. Pogrinjek je postavljen za večerjo s tremi hodi. Običajno so to predjed, juha in glavna jed s solato.
Nasveti:
- Vse, kar imate pred seboj, je zloženo po nekem redu. Pribor vedno jemljemo od zunanje strani navznoter.
- Leva stran: vilica za predjed, vilica za glavno jed.
- Desna stran: jušna žlica, nož.
- Nad krožnikom: majhna vilica, ki je namenjena sladici – torti, in žlička, ki je namenjena kavi oziroma čaju.
- Na levi strani zgoraj sta krožnik za kruh in nožek za maslo oziroma sadje.
- Kozarci so zloženi v trikotnik na desni strani.
Več o pogrinjku si preberite v članku Sestava poročnega pogrinjka.
Uživajta v načrtovanju.
xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek
💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!