OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/intimna-poroka
Intimna poroka
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Intimna poroka

Zakaj imeti intimno poroko?
Intimna poroka mladega para v boho stilu, v dvorcu Novo Celje v Žalcu. Foto: JS Oblikovanje
Foto: JS Oblikovanje

Intimna poroka

Med samim načrtovanjem poročnega dne veliko parov sanja o veliki poroki, na stotine gostov, prostorno dvorano itd. "Več nas bo bolj bo veselo", mi pravijo. Ampak to ni vedno res in vsekakor to ni pravilo. Vse več parov po tehtnem razmisleku opusti to misel in se odloči raje za bolj intimno poroko, ki dopušča več medseboje romantike in komunikacije na sam poročni dan.

Intimne poroke postajajo čedalje bolj priljubljene

SANJSKA LOKACIJA

V kolikor se par odloči za intimno poroko, pomeni, da bo povabil malo gostov. Ti so v večini ožji sorodniki in najboljši prijatelji. Ti pari imajo veliko več lokacij na izbiro, kot če bi imeli na poroki 100 ali več svatov. Na koncu se tudi ne obremenjejo če je gostom lokacija všeč ali ne, saj so na poroko povabili le najpomembnejše osebe v njihovem življenju. Na sami izbrani lokaciji imajo tudi več možnosti postavitve miz, plasišča... Igrajo se lahko s poročnim obredom in še veliko več. Ti pari se v večini odločijo za zasedne vile ali bolj privatne lokacije, ki sprejmejo nekje do 30 gostov.

Izberite nekaj prijetnega in intimnega, kar bo poudarilo tesno povezanost z vašimi gosti. Na prevelikih lokacijah se bo morda vaš gost počutil izgubljen.

Vesela mladoporočenca ujeta med prvi plesom na terasi penziona Berc na Bledu. Foto: JS Oblikovanje
Foto: JS Oblikovanje
INTIMNO VZDUŠJE

Pari, ki so si izbrali intimno poroko, bodo povabili le najpomembnejše osebe v njihovem življenju. Oni se ne bodo ukvarjali z nekom, ki ga bodo prvič (in morda tudi zadnjič) srečali na poroki ali z nekom, ki ni več v stikih ali s teto, ki jo mora povabiti, ker je del družine... Manjše število oseb pomeni tudi manjši stres, ki ga bodo povzročili s svojimi komentarji na sami poroki. Tudi pred samo poroko se tem parom ni treba ukvarjati s prehranskimi zadržki vseh gostov, iskanja prenočitev itd. Pari se tu posvetijo sebi in resnično želijo njun pomemben dan preživeti z ljudmi, ki jih imajo radi.

Bodite pripravljeni, da lahko koga užalite, ker ga niste povabili. Namesto tega se raje osredotočite na ljudi, ki ste jih povabili. Tistim prej pa povejte, da boste imeli majhno in intimnio poroko, zagotovo vas bodo razumeli in podprli.

POZORNOST DO DETAJLOV

Vsi smo malo perfekcionisti in želimo nadzorovati vse. Pari, ki načrtujej intimno poroko lahko svoje misli bolj usmerijo v detajle in podrobnosti. Po navadi so te poroke bolj personalizirane in bolj detaljne, kot tiste s 150 ali več svati. Pari tukaj tudi več namenijo za dekoracijo in cvetje.

Ledena skulptura na poroki je dodala piko na i celotni dekoraciji. Foto: Aleks in Irena Kus wedding photography
Foto: Aleks in Irena Kus wedding photography

Intimnejša oziroma manjša poroka ne pomeni, da jo je lažje organizirati. Včasih je organizacija manjše poroke lahko še težja ravno zaradi detajlov in elementov, ki jih par želi vključiti v poročni dan.

Prekrasno dekorirana miza z belo zelenim cvetje, svečami na zlatih svečnikih je bila središče pozornosti za belo z zlatom posuto poročno torto. Foto: Aleks in Irena Kus wedding photography
Foto: Aleks in Irena Kus wedding photography
MANJŠA POROKA - MANJ STROŠKOV

Da, vse je odvisno od tega, kar iščete, ponavadi pa so manjše poroke cenejše. Manj vabil in vse ostale papirnte galanterije, ki je lahko zelo draga, vsekakor pa se zmanjša stroške za gostinstvo. Z večji številom gostov so stroški običajno višji. Eden tehtnih razlogov zakaj se pari odločijo za intimno poroko je tudi njihov poročni finančni plan. Če so omejeni s sredstvi je intimna poroka za njih idealna.

Včasih je črtanje svatov s seznama edini način, da imate vse, kar ste predvideli za svoj poročni dan. Še preden začnete s tem pa premislite kaj je za vas pomembno. In ne pozabite, da nihče nima pravice, da vas ima za negostoljuba ali kaj drugega. Vsi si zaslužimo, da imamo popolno poroko, tako kot si jo želimo.

POROKA V TUJINI
Par si je izbral romantično vilo Polezini v Poreču za njun civilni poročni obred, ki ga dekorirala cvetličarna Omers iz Domžal. Foto: Aleks in Irena Kus wedding photography
Foto: Aleks in Irena Kus wedding photography

Ko pari razmišljajo o intimni poroki velikokrat razmišljajo tudi o poroki v tujini. Takrat se jim odpre popolnoma novo obzorje in nov izbor poročnih lokacij. Priznam nekatere so božanske in si jih želim, da bi jih lahko ponudila parom tudi tu v Sloveniji. Poroke v tujini so zelo zabavne in vse svate skupaj še bolj povežejo, saj se te poroke prelevijo v večdnevno praznovanje. Seveda pa se morajo tu pari vprašati ali gredo sami ali bodo v tujino povabili tudi svate.

Načrtovanje poroke v tujini, celo za majhno skupino ljudi, je lahko zelo zapleteno. V teh primerih vam svetujem, da se obrnete na organizatorje porok, na samo izbrano lokacijo in jih pustite, da vas vodijo skozi potek rezervacij in vsega ostalega. Strokovna pomoč pri načrtovanju poroke v ujini je nujna!

Kot luksuzna poročna načrtovalka ljubim intimne poroke. Ponudijo nam veliko močnih in resničnih čustev. Načrtovanje takšnih porok je čisti užitek, ki me vsakič spomni zakaj tako rada organiziram poroke.

Uživajte v načrtovanju.

xoxo, vaša organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!