OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/moderna-poroka-elegantna-poroka-diy-poroka
Moderna poroka, elegantna poroka, DIY poroka …
Kakšen stil poroke boste imele? Prepoznavanje stila vam bo tako v pomoč kot prepoznavanje teme, saj se stil in tema praktično združujeta. Glede na stil boste izbrali tudi poročno obleko, cvetlično dekoracijo itd.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Moderna poroka, elegantna poroka, DIY poroka …

Kakšen stil poroke bosta izbrala?
Poročna postavitev na terasi hotel Poročna postavitev na terasi hotel Kempinski Palace Portorož v moderni belo zeleni poročni tematiki. Foto: Rok Tržan PhotographyPalace Portorož v belo zeleni poročni tematiki. | Foto: Rok Tržan Photography
Foto: Rok Tržan PhotographyPalace Portorož v belo zeleni poročni tematiki. |

Moderna poroka, elegantna poroka, DIY poroka …

Ko sem vprašala neveste, kakšen stil poroke bodo imele, sem največkrat slišala odgovor »klasičen«, »tradicionalen« ali »eleganten«. Prav zaradi tega sem se odločila, da spregovorim tudi o stilu in ne samo o temi poroke. Prepoznavanje stila vam bo tako v pomoč kot prepoznavanje teme, saj se stil in tema praktično združujeta. Glede na stil boste izbrali tudi poročno obleko, cvetlično dekoracijo itd.

Kako najti pravi stil za svojo poroko?

»ELEGANTEN« stil
Elegantna poročna dvorana v roza svetlobi. Na mizah so postavljeni visoki poročni cvetlični aranžmaji, ki so v odtenkih roza in bele pod njimi pa nešteto svečk različnih višin v kozarcih. Foto: Samuel Lippke
Foto: Samuel Lippke

Vse odgovore boste našli v svojem življenju. Ali vedno in povsod nosite visoke pete? Mogoče pa v njih še nakupujete? Tako bi vas lahko nekako opredelili za elegantno damico, zato je lahko vaš poročni stil eleganca.

»SPROŠČEN« stil
Elegantno romantična poroka v vrtu vile, ki je sestavljena iz okroglih miz in vrtnih lučk. Foto: Suzi Q | SMP
Foto: Suzi Q | SMP

Mogoče s partnerjem rada kolesarita, hodita na izlete, obožujeta plažo in se ukvarjata s športom itd. Spoznala sta, da sta ljubitelja mesa na žaru. Vajin prvi zmenek je bil piknik v naravi. Če je temu tako, premislita o poroki na prostem v intimnem vzdušju vajine družine in najboljših prijateljev.

»MODERN« stil
Moderna poročna dekoracija v belo, črnih in zlatih odtenkih. Na glavni mizi se vije dolga girlanda iz belih vrtnic, na oknih so črne zavese ter na plesišču narisan logotip v zlati barvi. Foto: Ikonica
Foto: Ikonica

Ste mogoče poslovna ženska? Vaši prijatelji vas opišejo kot elegantno in modno. Tudi vaš bodoči mož je moderen moški in s prijatelji zahaja v moderne bare, ker se mu zdijo klasični bari preveč staromodni. Potem je za vaju samo moderno oziroma sodobno.

»DIY« stil
Preprosta poročna dekoracija v treh vazah v katerih so roza cvetlični lističi in svečke. Foto: Anya Albonetti
Foto: Anya Albonetti

Seveda ne smemo pozabiti na vas, drage neveste, ki iščete stile, ki jih še nihče ni imel. Najverjetneje sta oba s partnerjem oblikovalca oziroma imata čut za oblikovanje. Ker si oba želita sodelovati pri oblikovanju stila in teme, bo vajina poroka najverjetneje imela veliko »DIY« elementov. Vi pa boste v njihovem ustvarjanju neznansko uživali.

Obok za poroko, narejen iz breze ter dodane vrtnice, potonike, hortenzije in ranunkule. Vrh poročnega oboka krasi različno zelenje. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

Obstaja še na stotine stilov, a tukaj sem izpostavila le najbolj popularne stile. Seveda sta priljubljena stila »vrtna poroka« in »vintage«. Svoj stil boste najlažje določili, če boste vedeli vse o sebi in o svojem zaročencu. Svoj poročni stil in temo morata določiti sama, ne vajini starši oziroma stavek »Kaj si bodo mislili?«. Pomembno je, da se na poroki počutita super – v vajinem stilu in navsezadnje v vajini temi.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!