OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/nacini-postavitve-stolov-na-porocnem-obredu
Načini postavitve stolov na poročnem obredu
Postavitev poročnih stolov lahko naredita po vajinih idejah. Namesto postavitve stolov v ravnih vrstah, ki jo vidimo na večini porok, lahko svate presenetita z drugačno postavitvijo stolov.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Načini postavitve stolov na poročnem obredu

Ali lahko postaviva stole drugače, kot smo jih navajeni?
Civilni poročni obred na posestvu Pule. Foto: Aperturia - poročna poezija
Foto: Aperturia - poročna poezija

Načini postavitve stolov na poročnem obredu

Seveda lahko. Namesto postavitve stolov v ravnih vrstah, ki jo vidimo na večini porok, lahko svate presenetita z drugačno postavitvijo stolov. Svatje bodo navdušeni in dokazala bosta, da sta drugačna in da je ta dan resnično samo vajin. Seveda morata še vseeno upoštevati zakonodajo in logiko.

V obzir vzemita nekaj namigov za premislek:

  • Tradicionalna postavitev stolov je postavitev v vrste. Vsi svatje so obrnjeni naprej, gledajo vaju v hrbet in točno vedo, kje bo kdo sedel. Vedo, kje so najboljši sedeži, in vedo, da jih ne bodo vsi dobili.
  • Pri postavitvi stolov morata v obzir vzeti tudi število svatov. V mislih morata imeti tudi to, da mogoče vsi svatje ne bodo sedeli.
  • Iskanje sedežev na civilnem obredu. Če imata tradicionalno postavitev stolov, se svatje že sami posedejo. Če bosta imela drugačno postavitev stolov, vama predlagam, da stole označita, vsaj za tiste, ki morajo biti v vajini bližini. Svetujem vama tudi, da imata v tem primeru koordinatorja porok, ki bo svate pravilno usmerjal.
  • Pomislita tudi na fotografe in njihove posnetke vajinega obreda. Pomislita, kdo bo v ozadju vajinih fotografij in kje bo fotograf stal. Seveda ne pozabita tudi na videografa, saj se bosta oba trudila za najboljše posnetke.
  • Pomislita tudi na ozvočenje, saj si svatje želijo slišati vajini zaobljubi in glasen »da«. Vedeti morata, da so svatje na vajin poročni dan prišli zaradi vaju, ne zaradi sebe. Oni so tukaj za vaju in se z vama veselijo. Naj še slišijo, da se imata rada.
  • Vhod na civilni obred. Če bosta imela drugačno postavitev stolov, razmislita, kako bosta postavila stole na civilnem obredu.

Ideje, kako postaviti stole na poročnem obredu

Tradicionalna postavitev

Postavitev stolov v vrste. Predlagam do največ 6 stolov v eno vrsto na eni strani. Stole vedno postavljajta v sodem številu.

Civilni poročni obred rokometaša Marguča na posestvu Brdo pri Kranju. Foto: Tamara Vidmar Photography
Foto: Tamara Vidmar Photography
Spiralna postavitev stolov

Taka postavitev je idealna za manjše, intimne poroke. Stoli so razporejeni v obliki spirale, na sredini spirale pa je postavljen par. Tako so svatje vedno v prvi vrsti in vaju spremljajo z velikim navdušenjem. Oče z nevesto se sprehodi do ženina mimo vseh svatov. Kako romantična zamisel.

Spiralna postavitev stolov na civilnem poročnem obredu. Namesto stolov so postavljene pravokotne bale.  Foto: Ed Peers | Green wedding shoes
Foto: Ed Peers | Green wedding shoes
Postavitev na vse 4 STRANI (kvadrat - krog)
Civilni poročni obred ob morju, kjer so stoli postavljeni na štiri konce pagode. Foto: Annie McElwain Photography
Foto: Annie McElwain Photography

Postavitev stolov okrog mize. Za tako postavitev obreda morata imeti dovolj prostora, saj bodo stoli na vseh straneh. Svetujem vama, da se o taki postavitvi pogovorita tudi z matičarjem. Čeprav je to vajin dan, morajo vajine ideje dobiti zeleno luč.

Prekrasen poročni civilni obred. Na obredu je postavljen prekrasen cvetlični obok iz kroga ter stoli, v treh sklopih.  Foto: Stu Ganderton Photography
Foto: Stu Ganderton Photography
POSTAVITEV V POLKROGU
Poročni civilni obred v polkrožni postavitvi s cvetličnim obokom na vrtu prekrasne vile. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

Stoli so razporejeni v polkrogu okrog mize. Par stoji na sredini.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!