OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/porocni-trendi-2016
POROČNI TRENDI 2016
Kraljeve barve za leto 2016 še niso izdali, a vam že sedaj povem, da se Slovenske neveste zelo malokrat odločajo za te barve. Tudi sama sem pristaš, da si izberete barvo paleto, ki vam je všeč. Barve s katerimi se boste lahko igrali v letu 2016 so: svetlo modra, svetlo roza, bež, več odtenkov zelene, siva, zlata, turkizna, mint in vijolična (a nobena zelo intenzivna).
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

POROČNI TRENDI 2016

Barve & dekor v letu 2016
Poročno omizje je sestavljeno iz: starinske mize na kateri je moder svilen tekač, pisano cvetje, svečke, modri in beli kozarci, srebrni pribor, krožniki z modrimi detajli, imenske kartice ter beli prtički z modrim vzorcem. Foto: Tiffani Jones
Foto: Tiffani Jones

POROČNI TRENDI 2016

Pozdravljene bodoče neveste.

Danes vam želim opisati moja opažanja o poročnih trendih, ki jih bomo srečali v letu 2016. Ta članek bo prišel prav vsem bodočim nevestam, ki so se šele začele pripravljati na njen poročni dan. V tem članku boste mogoče dobile navdih za svojo barvno paleto.

Barve

V letu 2015 so prevladovale nežne pastelne barve, čeprav naj bi vodilno nit imela glamurozna rdeča (Marsala). Kraljeve barve za leto 2016 še niso izdali, a vam že sedaj povem, da se Slovenske neveste zelo malokrat odločajo za te barve. Mojim parom svetujem, da si izberejo barvo paleto, ki jim je všeč. Ob pisanju tega članka sem malo raziskovala in tako ugotovila, da sem si za svojo glavno barvo izbrala prav barvo, ki naj bi tisto leto kraljevala (čili rdeča).

Nevesta v beli poročni obleki ter modro jeans jakno gleda skozi okno. Foto: Tiffani Jones
Foto: Tiffani Jones
Dekoracija stola z modrim blagom pri poročnem omizju v vinski kleti. Foto: Tiffani Jones
Foto: Tiffani Jones

Barve s katerimi se boste lahko igrali v letu 2016 so: svetlo modra, svetlo roza, bež, več odtenkov zelene, siva, zlata, turkizna, mint in vijolična (a nobena zelo intenzivna).

Občutek imam, da se bo v letu 2016 pojavljajo malo več intenzivnih barv v kombinaciji s pastelnimi. Vrnila se bo tudi modra barva, ki se bo raztezala od vabil in vse tja do modrega cvetja.

Poročni šopek
Nevesta v čipkasti poročni obleki drži v rokah do tal segajoči poročni šopek. Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Nevesta drži v rokah razgiban boho poročni šopek iz različnega cvetja. Foto: Danielle Poff
Foto: Danielle Poff

Oblika in velikost poročnih šopkov se skozi leta spreminja. Glede na dosedanja opažanja mislim, da se bo v letu 2016 poročni šopek spremenil v malo večji in drznejši dodatek. Pojavil se bo bolj razgiban in niti ne toliko okrogel šopek.

Poročni šopek v odtenkih bele in zelene. Foto: Ariel Renae Photography
Foto: Ariel Renae Photography
Poročni šopek, ki je sestavljen iz različnega cvetja v beli, modri ter roza barvi in ga dopolnjuje popularni evkaliptus. Foto: Wendy Laurel
Foto: Wendy Laurel

Sama se že veselim teh šopkov, saj so mi zelo pri srcu. Letos smo takšne šopke lahko opazovali že pri nevestah, ki so se poročile v poznam poletju.

Poročno omizje

Okrogle mize z belim prtom in oblečenimi stoli so zelo lepe in te bodo vsekakor ostale tudi v letu 2016, a vse kaže, da bo takšnih poročnih omizij čedalje manj. Počasi, a vztrajno, se vračajo preprosta dolga omizja, ki ne poznajo oblečenih stolov. Takšno omizje zahteva lesene stole z malenkostno dekoracijo. Še predno se odločimo kakšno dekoracijo omizja bomo izbrali se moramo odpraviti na lokacijo in ugotoviti, če je možno takšno omizje. Takšna omizja so idealna za poroke v naravi, skednju in na vrtovih gradov.

Dolgo poročno omizje za boho poroko na domačem vrtu. Foto: Big Bear Photo Co
Foto: Big Bear Photo Co
Poročna miza je sestavljena iz belega prta, cvetlične girlande po sredini, kozarci z zlatim robom, zlatimi svečniki, rdečim prtičkom pod krožnikom in na krožniku je poročni meni v rjavi kuverti. Foto: Danielle Poff
Foto: Danielle Poff

Tudi pri samem izboru dekoracije imate veliko možnosti. Poslužite se lahko lesenih izdelkov, raznega zelenega cvetja, svečnikov, lestencev in seveda tekačev. Meni so pri takih omizjih všeč zelene verige sredi omizja, ki se na koncu malenkostno spuščajo na tla. Uf nešteto možnosti.

Uporabljalo se bo več naravnih tekstur. Pri sami dekoraciji se bo še naprej uporabljala čipka, juta in platno. Takšna dekoracija bi lahko rekli, da je bolj preprosta a hkrati zelo elegantna in unikatna.

Sama se porok v letu 2016 že zelo veselim, saj vem kakšne me čakajo. Ve pa si izberite paleto barv, ki vam je pisana na kožo.

Prekrasna poročna postavitev z okroglimi mizami, pastelnimi cvetličnimi aranžmaji na sredini mize na vrtu dvorca Zemono. Foto: Sylvie Gil Photography
Foto: Sylvie Gil Photography
Domač vrt lahko postane prekrasna poročna lokacija, če postavimo okrogle mize s prekrasnim cvetličnim aranžmajem v zlatih baročnih vazah, najamemo prekrasne lesene stole iz Hiše vizij ter dodamo lestence na drevo. Foto: Sylvie Gil Photography
Foto: Sylvie Gil Photography
Steklen lestenec za poroko na drevesu med poročno večerjo. Foto: Sylvie Gil Photography
Foto: Sylvie Gil Photography

ps.izposoja - Veliko dekorativnih elementov, tudi lestence, si lahko sposodite pri meni. Le pišite mi.

Naslednjič se bom razpisala o trendih, ki govorijo o dekoraciji civilnega obreda in o poročnih oblekah.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!