OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/trendi-porocnega-nakita-2014
Trendi poročnega nakita 2014
Včasih so neveste nosile drobne uhane in tanko verižico, danes pa si upajo več.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Trendi poročnega nakita 2014

Včasih so neveste nosile drobne uhane in tanko verižico, danes pa si upajo več.
Nevesta s prekrasnim unikatnim poročnim nakitom in ženin med fotografiranjem v parku Brdo pri Lukovici. Foto: Nastja Kovacec Photography
Foto: Nastja Kovacec Photography

Trendi poročnega nakita 2014

Včasih so neveste nosile drobne uhane in tanko verižico, danes pa je poročni nakit vse prej kot klasičen. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč, pa vendar nekatere usmeritve na modnih brveh izstopajo.

Če najprej pogledamo svetovne modne trende za leto 2014, moramo zapisati, da so poročne obleke v slogu prefinjenih francoskih čipk. Oh, ta večna čipka je temelj poročne mode že stoletja, saj deluje elegantno in prefinjeno. Zato, če načrtujete poroko, imejte v mislih tudi kaj čipkastega. Večina poročnih oblek je namreč narejenih tako, da načelno ne ponujajo čipk od glave do pet, ampak je čipka le v zgornjem ali spodnjem delu, letos mnogokrat krasi hrbet ali je v neposrednem stiku s kožo – zastira dekolte, hrbet ali rame. Čipka na koži namreč doda poročni obleki največji učinek.

Nevesta v beli poročni obleki z verižico iz Zlatarnice. Foto: arhiv Zlatarnica
Foto: arhiv Zlatarnica
Nevesta nosi v laseh poročne dodatke iz Zlatarnice. Foto: arhiv Zlatarnica
Foto: arhiv Zlatarnica

Letos se bo tako čipka pojavljala povsod; ali bo čipkasta cela obleka, ali bodo na njej le čipkasti detajli, modni dodatki, ali pa bo čipka le drobni detajl za poročni dekor – od poročnih vabil do poročne torte.

Modni dodatki bodo tako sledili modni težnji, ki poudarja večno romantiko. Vse bo zelo ženstveno in seksi.

Nevesta v beli poročni obleki ter nežnim poročnim šopkom in ženin v beli moški obleki.  Foto: arhiv Zlatarnica
Foto: arhiv Zlatarnica
Nevesta nosi komplet verižice in zapestnice, ki jo sestavljajo različno veliki kamenčki. Foto: arhiv Zlatarnica
Foto: arhiv Zlatarnica

Biseri so večni. Če boste oblekle bogato poročno obleko, izberite diskreten nakit, ki bo dopolnjeval celotno podobo.

Kristali so odlična izbira, če želite poročni nakit uporabljati še za druge priložnosti. Izbira barv je neskončna, zato boste zagotovo našle svoj priljubljeni odtenek.

Unikatni nakit bo razveselil tiste neveste, ki želite nekaj posebnega, drugačnega in še ne videnega. Na slovenskem tržišču boste našle unikaten ročno izdelan nakit različnih oblikovalk, ki so vse razvile svoj poseben in drugačen stil ustvarjanja. Izbirate lahko med ročno izdelanim nakitom iz kristalov, nakitom iz prepletenih žičk z biseri in kristali Swarovski ter drugim nakitom v različnih barvnih odtenkih.

Prekrasna nevesta z unikatno izdelano verižico iz trgovinice Zlatarnica. Foto: arhiv Zlatarnica
Foto: arhiv Zlatarnica

Ne smemo pa pozabiti dodatkov za lase, ki so letošnjo sezono spet »in«, kot so razni obroči s cvetličnimi dodatki, lasnice, trakovi, perje z biseri ipd. Te dodatki delujejo zelo izbrano, vendar ne smejo biti premočni; paziti morate tudi pri izbiri drugega nakita. Dobro je upoštevati dejstvo »manj je več«. Če boste izbrale dodatek za v lase, naj bodo uhani drobni, verižice se izogibajte, če ni minimalistična, oziroma dodatku v laseh naj družbo raje dela bogatejša zapestnica, ki se seveda mora ujemati z lasnim dodatkom.

Kaj pa barve?

Kristalni in klasični nakit bo vedno moden, vendar pa modne težnje pozivajo neveste, naj bodo vsaj glede barv mnogo pogumnejše in drznejše. Letos bodo v modi kraljevsko modra, vijolična in briljantno črna barva. Tiste manj drzne pa se lahko odločite tudi za pastelne odtenke, če želite še vedno slediti trendu pa izberite starane barve (starano-roza, zlato-roza itd.). Zlatarnica svetuje, da za »piko na i« izberete čevlje in cvetje v enakem odtenku, ženinu pa v žepek zataknite robček oziroma njegovo obleko popestrite z metuljčkom/kravato v enaki barvi.

Nevesta z diamantno verižico sedi na tleh in v rokah drži roza poročni šopek. Foto: arhiv Zlatarnica
Foto: arhiv Zlatarnica

Kaj običajno izberejo neveste v trgovini Zlatarnica?

Naše neveste se odločajo za bolj klasični nakit, kot so kristali in biseri. Tiste bolj pogumne pa posegajo tudi po bogatejših, glamuroznih kosih nakita ali po ročno izdelanem nakitu v barvi, ki je rdeča nit poroke; s tem svojo poroko še dodatno poosebijo.

Seveda pa moramo tudi dodati, da se naj ne glede na to, kakšna je letošnja modna usmeritev, neveste odločajo predvsem po občutku, saj morajo biti tisti dan sproščene. Odločite se le za en »stajling« in ga dodobra dodelajte.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!