OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/4-korak-porocna-tema
4. korak: Poročna tema
Vsaka poroka ima svojo rdečo nit in to ni moderno, elegantno, romantično – te oznake so stil poroke. Rdeča nit poroke, tema poroke je nekaj kar vpliva na zunanjo podobe poroke. Sama preprosto uživam v ustvarjanju zunanje podobe vsake poroke. Temu se lahko reče tudi »dizajn poroke«. Poročna tema je tisto kar poroko enostavno in preprosto definira. Vsi elementi se bodo nanjo navezovali in vam nakazovali kakšne elemente si morate izbrati, da bo poročni dan res tak kot si ga želite.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

4. korak: Poročna tema

10 korakov pri organiziranju poročnega dne
Poročna tematika v rdeči barvi. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

4. korak: Poročna tema

Članek je nadaljevanje članka z naslovom »10 korakov pri začetku organiziranja poroke«, ki je zgolj nakazal, kako se lotiti organizacije poroke. Sedaj pa se bom vsak teden še bolj poglobila v pomembne teme – tokrat je na vrsti 4. korak, ki je POROČNA tema. (glej članek o 10 korakov pri organiziranja poroke 1. del. in 2. del).

Vsaka poroka ima svojo rdečo nit, a to ni »moderno«, »elegantno«, »romantično« – te oznake namreč predstavljajo stil poroke. Rdeča nit poroke oziroma tema poroke je nekaj, kar vpliva na zunanjo podobo poroke. Sama preprosto uživam v ustvarjanju zunanje podobe poroke. Tej lahko rečemo tudi »dizajn poroke«. Poročna tema je tisto, kar poroko enostavno in preprosto definira. Nanjo se bodo navezovali vsi poročni elementi in vama nakazovali, kaj izbrati, da bo poročni dan res tak, kot si ga želita.

Kako izbrati poročno temo?

Tukaj imata nekaj vprašanj, ki vama bodo pomagala pri lažji izbiri sloga poroke.

  1. Si poroko predstavljata na prostem ali v zaprtem prostoru? Kakšno prizorišče si predstavljata?
  2. Ali bo vajina poroka piknik poroka, eleganten koktajl sprejem ali formalna večerja?
  3. Kaj vaju kot par označuje?
  4. Ali kakšni elementi preprosto ne smejo manjkati na poroki? (npr. čipke, baloni, mornarski vzorci …)
  5. Kaj je vajina strast? Morda je to hobi, glasbena skupina, barva ali ljubezen do potovanj?
Romantična postavitev poročnega obreda s polkrožnim cvetličnim obokom ter posutim cvetjem ob stolih. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings
Ob belih stolih je na tleh posuto sveže cvetje v različnih barvah na civilnem obredu. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

Ko si bosta odgovorila na ta vprašanja, vama bo takoj postalo jasno, kakšno rdečo nit izbrati. Lahko se tudi zgodi, da bosta združevala različne teme, a naj vaju to ne vznemiri, saj pari včasih najdejo tako zanimive kombinacije, da jih drugi želijo posnemati. Po mojem mnenju so tematske poroke zelo zanimive in izvirne.

Nekateri pari se z vprašanjem poročne teme srečajo šele takrat, ko se začnejo dogovarjati s ponudniki, ki jih seveda zanima, kakšno poročno temo si je par izbral. Nekateri pa jo preprosto dajo na stranski tir. Meni poročna tema predstavlja zelo pomemben element, ki ga je potrebno določiti še pred začetkom raziskovanja poročnega trga.

Dober vir idej za vajino poročno temo je tudi Pinterest. Na Pinterestu oblikujta svojo poročno tablico (ki je lahko tudi skrita, če ne želita, da bi drugi vedeli, kaj ustvarjata). V tablico »pinajta« vse, kar vama je všeč, in bi to imela tudi na svoji poroki. Nato preverita, ali te stvari povezuje kakšna skupna lastnost. Morda bosta odkrila, da »pinata« vse v zeleni barvi ali da se povezava fotografij skriva v poročni dekoraciji. Prav lahko se torej zgodi, da bosta svojo poročno temo izbrala, ne da bi se tega sploh zavedala.

Če sta še vedno zbegana in ne najdeta svoje poročne teme, se obrnita na poročnega organizatorja, ki lahko za vaju izdela samo poročni dizajn oziroma slog. V Sloveniji zaenkrat še ne poznamo poročnih dizajnerjev, zato so to vlogo prevzeli poročni organizatorji.

Ti vama bodo pomagali odkriti temo, slog in vama bodo tudi svetovali pri tem, kje kupiti ali si izposoditi določene elemente itd. Če že vesta, kaj si želita, a bi potrebovala zgolj strokoven nasvet, vama svetujem, da poročne organizatorje pokličeta ali jih o tem povprašata na sejmih oziroma seminarjih.

Vintage dekoracija civilnega obreda z belimi pravokotnimi lesenimi elementi. Foto: Storija weddings
Foto: Storija weddings

TUKAJ IMATA NEKAJ POROČNIH KOLAŽEV, ki sem jih za vaju pripravila.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!